Home

Info

Dojo

Nieuws

Agenda

Fotos en videos

Links

Contact

 

Zondagles 19 februari 2023 - diploma uitreiking

Dikke proficiat aan onze Sensei! Hij ontving zijn 5e Dan Aikikai uit de handen van zijn leraar A. Vermeulen (7e Dan aikikai)

 

Krokusvakantie 2023

Denk eraan: tijdens de krokusvakantie zal er geen training zijn!

 

Stage Portugal 2023

De stage in Portugal vindt plaats van 12 tot 16 april (2e week paasvakantie). Geïnteresseerden nemen best contact op.

 

Pinksterstage Bloso domein Blankenberge 2023

De pinksterstage vindt plaats van 27 tot en met 29 mei. Schrijf jullie tijdig in, voor 28/2/2023 moeten de documenten bij A. Vermeulen aanwezig zijn. Het document is hier terug te vinden.

Inschrijvingsformulier pinksterstage Blankenberge
 

Zondaglessen: iaido en aikido (vanaf 2e kyu)

De data van de zondaglessen zijn gekend. Zoals steeds starten we om 9u met iaido en is de aikido voorzien van 10u30-12u. De ingeplande zondagen zijn 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 23 april, 14 mei, 11 en 25 juni.

 

Diplomauitreiking Kagami Biraki Aikikan

Proficiat aan de yudansha's die succesvol hun examen aflegden in juni en vandaag hun Japans diploma ontvingen uit de handen van sensei A. Vermeulen.

 

Kagami Biraki Aikikan te Liedekerke 21/1/2023

Op 21 januari vindt de Kagami Biraki (vieren Japans nieuwjaar) van de Aikikan plaats te Liedekerke. Iedereen kan deelnemen aan de aikido stage die start om 14u en duurt tot 15u30. Na een welverdiende douche wordt iedereen in de zaal verwacht voor een hapje en een drankje. De deelname is pas verzekerd na inschrijving en betaling. Contacteer de sensei om je in te schrijven en breng de betaling in orde voor de start van de kerstvakantie (23/12/2022)

 

Aikido Ryu Merchtem Kagami Biraki Merchtem 13/01/2023

Op vrijdag 13 januari (speciaal voor de bijgelovigen onder ons;) ) vindt de Kagami Biraki (vieren Japans nieuwjaar) van onze club plaats in de zaal aan de cafetaria na de training. Iedereen graag paraat om na de training (die van 19-20u zal plaatsvinden) en een welverdiende douche samen een hapje en een drankje te nuttigen. De deelname is pas verzekerd na inschrijving. Laat dus zeker op voorhand weten of je aanwezig zal zijn!

 

Prijsstijging verzekering

Zoals reeds medegedeeld in de whatsapp groep is de verzekering dit jaar 5 euro duurder geworden. Gelieve dit bedrag dus nog bij te passen.

 

Annulatie training

Uitzonderlijk gaan de lessen van 22 en 25 november niet door, wegens afwezigheid van de trainer. Gelieve deze data dus te noteren als zijde geen training!

 

Zondaglessen annulatie

Uitzonderlijk gaan de zondaglessen niet door op 30 oktober en op 27 november (kickboksgala). Gelieve deze data dus te noteren als zijde geen training!

 

Stage zwarte gordels onder leiding van Antoine sensei

In het weekend van 4-6 november had de jaarlijkse yudansha stage plaats (stage voor zwarte gordels) te Blankenberge. De yudansha waren massaal aanwezig op de 10e stage. Dit werd gevierd met een taart, gemaakt door een van de yudansha, die ook bakker is. Dankzij deze leerrijke stage hebben de lesgevers zichzelf zowel op fysiek als mentaal vlak kunnen oefenen onder de deskundige leiding van Sensei Vermeulen.

 

Geen les tijdens de vakantie en natuurlijk op de feestdag 11 november

Nog even ter informatie: vrijdag 11 november is er geen training aangezien het om een wettelijkse feestdag gaat en de sporthal gesloten is.

 

Internationale Aikido stage te Brussel onder leiding van Yamada sensei (Memorial Sugano sensei)

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober vindt de Memorial van Sugano Sensei plaats in het Centre Sportif Mounier te Brussel. Deze stage wordt geleid door Yamada sensei, een Japanner met een 8e dan Aikikai die rechtstreeks onder O'Sensei (de oprichter van Aikido) heeft getraind. Deze stage is niet alleen voor gevorderden, ook beginners zijn welkom.

 

Stage Grez-Doiceau

Op zaterdag 3 september vindt de stage plaats bij de mede-aikidoka's van Grez-Doiceau. De stage vindt zowel in de voormiddag als in de namiddag plaats onder leiding van Antoine Vermeulen. Iedereen is welkom om deel te nemen!

 

Start nieuw Aikido seizoen 2022-2023

We zijn blij jullie te melden dat we op vrijdag 2 september het nieuw seizoen kunnen starten (2022-2023).Iedere dinsdag en vrijdag worden jullie verwacht om 19u in de dojo voor een aangename Aikido training. Aangezien we nog geen zicht hebben op het aantal kinderen, wordt de kinderles momenteel nog niet heropgestart en worden de kinderen uitgenodigd bij de volwassenen. Iedereen is welkom om de eerste twee lessen GRATIS van aikido te komen proeven, de enige benodigdheden zijn een T-shirt en een trainingsbroek. We hopen jullie in volle getale te mogen verwelkomen op de tatami in de dojo van de sporthal te Merchtem.

 

Examens dan-graden juni 2022

De examens van de dan graden vonden plaats in Merchtem op 26 juni 2022. De personen die in aanmerking kwamen voor een nieuwe dan graad mochten hun beste been voorzetten met een presentatie van hun kunnen. Ze mochten ditmaal zelf hun programma opstellen en hadden de keuze van ucke(s). Onder het toeziend oog van de jury en de aanwezige supporters kregen alle deelnemers een voldoende toegekend en kunnen zij hun volgende dan graag in ontvangst nemen. Helaas was de sporthal gesloten om de goede afloop van de mooie examens te kunnen vieren. Proficiat aan alle geslaagde kandidaten!

 

Wapenstage: Battle of Ypres

De wapenstage in Ieper van zaterdag 20 augustus is weer voorbij. The battle of Ypres werd bijgewoond door de verschillende clubs van de Aikikan België. De wapenstage (waaronder jo en bokken) werd geleid door Antoine Vermeulen en zorgde voor heel wat spektakel.

 

Stage Blankenberge 2022

Na enkele jaren zonder, wegens de corona pandemie, kon de stage in Blankenberge opnieuw plaatsvinden. Van 4 tot en met 6 juni werden we verwend in het Bloso centrum met lekker eten en goed gezelschap. De trainingen hadden 2* per dag plaats en er werd ruimte voorzien (in de laat avond sessie) voor de personen die zich graag wouden voorbereiden op hun dan-examen. Hoewel het weer niet super was, hebben de aikidoka's ten volle kunnen genieten van de trainingen binnen onder professionele leiding van Antoine Vermeulen (7e dan Aikikaï). We vierden eveneens de 10 jaar stage in Blankenberge met een receptie. Niet alleen de clubs van aikikan België (Merchtem, Liedekerke, Denderleeuw, Asse, Ieper, Lebbeke en Middelkerke) waren aanwezig maar ook onze Portugese vrienden waren van de partij.

 

Bijscholing API (aanspreekpersoon integriteit)

Twee van onze drie trainers volgden op 7 mei de bijscholing van API te Mechelen. Wendy en Jan zullen beide fungeren als aanspreekpunt in verband met potentieel grensoverschrijdend gedrag.

 

Nieuwe start aikido trainingen 2021

We zijn blij jullie te melden dat we sinds vrijdag 3 september opnieuw de tatami kunnen betreden. Iedere dinsdag en vrijdag worden jullie verwacht om 19u in de dojo voor een aangename Aikido training. Aangezien we nog geen zicht hebben op het aantal kinderen, wordt de kinderles momenteel opgeschort en worden de kinderen uitgenodigd bij de volwassenen. Iedereen is welkom om de eerste twee lessen GRATIS van aikido te komen proeven, de enige benodigdheden zijn een T-shirt en een trainingsbroek.

 

Nieuws 9/06/21: Heropstart trainingen

Gezien de blijvende daling in de cijfers van het aantal corona besmettingen en ziekenhuisopnames heeft de regering beslist dat sporten binnen kunnen tot max 50 personen. Contactsporten mogen eveneens hervatten. We kijken ernaar uit jullie terug te zien op de tatami! Tot snel!

 

Nieuws 16/10/20: Opstart wapentraining en afgelasting zondag training

Helaas is het corona virus opnieuw om zich heen aan het slaan. We zijn genoodzaakt enkel wapentraining te geven om te kunnen blijven trainen met het behoud van de sociale afstand. De zondaglessen worden tot nader order afgelast. We houden jullie op de hoogte bij veranderingen! Check ook steeds de facebookpagine voor de laatste updates.

 

Nieuws 11/10/20: Afgelasting jeugd training

De vrees voor het corona virus en het wegblijven van de meeste jeugdleden zorgt ervoor dat de jeugdlessen momenteel worden afgeschaft. De jongeren blijven welkom in de club en kunnen aansluiten bij de volwassenen. Van als de jeugdleden weer in aantal stijgen wordt de jeugdwerking heropgestart.

 

Nieuws 27/8/20: Extra training op zondag

Nog meer goed nieuws! Er worden extra trainingen voorzien op zondag van 9u-12u voor de geïnteresseerden. Tijdens deze training zal verder ingegaan worden op iaido (de kunst van het trekken van het zwaard), wapens (bokken, jo, tanto) en voorbereiding examen. Dit zowel voor kinderen als volwassenen. Ook de geïnteresseerde ouders kunnen hier mee aan deelnemen. Let wel de extra training zit niet in het lidgeld.

 

Nieuws 23/8/20: Opstart trainingen

Goed nieuws, we kunnen starten! Eerste training vindt plaats op vrijdag 4 september, 18u15 voor de kinderen en 19u15 voor de volwassenen. We moeten wel rekening houden met een aantal factoren in kader van het corona virus. 1. Handen ontsmetten voor en na de training (er zal een alcoholdispenser staan aan de inkom van de sporthal) 2. De kleedkamers en douches zijn niet beschikbaar. 3. De richtingen zijn aangegeven. 4. Ouders zijn niet toegelaten tijdens de training. 5. Mondmaskers zijn verplicht in de sporthal voor personen vanaf 12 jaar. Tijdens het sporten zelf mag dit natuurlijk afgezet worden (sportbubbel). Hopelijk zijn jullie allen aanwezig! Tot dan Sensei Wendy & Sensei Jan

 

Update 4/8/20: Annulatie wapenstage 22 augustus 2020

Helaas is het onder de houdige omstandigheden en de maatregelen met betrekking tot het corona virus zal de wapenstage (Battle of Yper) dit jaar niet doorgaan. Houd het ondertussen veilig en zorg voor voldoende afstand!

 

Wapenstage 22 augustus 2020

Als Corona het toelaat zal de wapenstage te Ieper plaatsvinden op 22 augustus. Om 10 u wordt gestart met het voormiddaggedeelte. Na een pauze van 2u hervatten we om 14u deel 2. Een eventuele afgelasting wegens COVID-19 zal gecommuniceerd worden indien van toepassing. Houd het ondertussen veilig en zorg voor voldoende afstand!

 

Wapentraining buiten (1/6/2020)

De wapentrainingen gaan door op dinsdag en vrijdag van 19-(ongeveer) 20u30.

 

Update COVID-19 en wapentraining (24/5/2020)

Gezien de beslissingen van de nationale veiligheidsraad met betrekking tot buitensporten zouden we op een nog nader te bepalen locatie wapentrainingen kunnen voorzien (met voldoende afstand). Graag hadden we van jullie geweten wie geinteresseerd is in dit initiatief. Kunnen jullie dit laten weten via mail op janvanbreedam@telenet.be? Vanaf 5 deelnemers zullen we wapentraining laten doorgaan. Het uur en het tijdstip worden via mail gecommuniceerd. De aikido sensei's.

 

Update COVID-19 (13/5/2020)

Het leven neemt stilaan terug zijn normale tempo aan. Toch is de situatie nog niet genormaliseerd. We wachten nog de Nationale Veiligheidsraad af van 8 juni, maar vrezen dat we elkaar pas in september zullen terugzien. Over het al dan niet doorgaan van de wapenstage te Ieper in augustus wordt nog gecommuniceerd. Hou het veilig en zorg voor elkaar!

 

COVID-19

Zoals iedereen wel gehoord heeft zijn er vanwege COVID-19 geen trainingen. Van als de situatie gestabiliseerd is en we weer toegang kunnen krijgen tot de sporthal en dojo zullen we dit naar jullie communiceren

 

Agenda 2020

Zoals jullie kunnen zien is er opnieuw gewerkt aan onze website. Vanaf nu is er ook een agenda aanwezig. We proberen die van week tot week up te daten bij veranderingen in het trainingsschema.

 

Krokusvakantie 2020

De jeugd kan genieten van een deugddoende vakantie. Omdat velen op reis zijn zal er geen aparte jeugdles zijn tijdens de krokusvakantie. De kinderen kunnen aansluiten bij de volwassenen van 19u15 tot wanneer ze moe worden.

 

Kagami Biraki 2020 - Aikikan

Ook de Aikikan (overkoepelende organisatie onder seisei A. Vermeulen) voorziet een Kagami Biraki om aan de zusterclubs eveneens onze beste wensen over te kunnen brengen. Deze training gevolgd door viering gaat door in de sporthal van Liedekerke. De details zijn terug te vinden op de website van de Aikikan, inschrijvingen gebeuren via de club.

 

Kagami Biraki 2020

We zijn het jaar terug goed gestart met een aangename, drukke kagami biraiki. Dat er nog veel trainingen en progressie mogen volgen

 

Feestdagen 2019

Aan al onze leden, jong en oud, aan alle ouders en sympathisanten: Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Dat we nog vele uren samen op de tatami mogen doorbrengen op zoek naar de ai binnen een goede samenwerking! Tot volgend jaar! De eerstvolgende training vindt plaats op vrijdag 3 januari (er is geen aparte jeugdles voorzien) om 19u15. Vergeet ook de Kagami Biraki (Japans nieuwjaar) niet op 10 januari (kinderen en volwassenen trainen samen van 19 - 20u30). Na de training zitten we naar jaarlijkse traditie nog samen met rijsttaart en een glaasje saké. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!

 

Training vrijdag 6 december

Beste kinderen, beste ouders. Op 6 december is het training. Dit is ook de verjaardag van een allomkende persoon namelijk Sinterklaas. We kunnen niet garanderen dat de Sint in hoogsteigen persoon langskomt, maar we proberen iets te regelen. Hopelijk zijn jullie allen op de tatami aanwezig!

 

Truffelverkoop - november '19

Voor het tweede jaar op rij organiseren we met de club een truffelverkoop. Er zijn witte, bruine en zwarte Valentino truffels te verkrijgen (175g/zak). Voor 5 EUR heb je reeds een zakje heerlijke truffels naar keuze. Steun je club en zet je beste beentje voor bij de verkoop!

 

Stage Yudansha - 1/11/19 t.e.m. 3/11/19

Het weekend van allerheiligen zijn de Yudansha, inclusief onze sensei Jan, op retraite. Drie dagen worden specifieke Aikido trainingen voorzien op niveau Yudansha.

 

Opgelet (jeugd)leden - 29/10/19

Tijdens de herfstvakantie (25 oktober tem 2 november) zal er geen aparte training zijn voor de kinderen. Zij kunnen aansluiten bij de volwassenen vanaf 19u15. Ze mogen op ieder moment, na een signaal en groet naar de sensei, de les verlaten als ze moe worden. Het is steeds een leerrijke ervaring voor zowel de kinderen als de volwassenen om samen aikido te beoefenen. We hopen de kinderen talrijk te ontvangen om samen te zoeken naar de ai in aikido.

 

Zondaglessen 27/10/19: Muso shinden van 9u-10u30 en Aikido van 10u30 tot 12u

Deze stage wordt gegeven door sensei Vermeulen. Iedereen welkom op 27 oktober te Merchtem.

 

Wapenstage zaterdag 17 augustus 2019 in Ieper van 10-12u en van 14-16u

Deze stage wordt gegeven door sensei Vermeulen. Iedereen welkom! Voor de niet-aikidoka's wordt een cultuurwandeling voorzien.

 

Aikidostage op 8 en 9 juni 2019 in Blankenberge

Deze stage wordt gegeven door sensei Vermeulen. Iedereen welkom!

 

Aikido pinksterstage van 19/5 tot en met 21 mei 2018

Deze aikido stage is gegeven door Sensei Vermeulen in het Blose centrum van Blankenberge, en dit ter gelegenheid van zijn 50 jaar op de tatami.

 

Spaghettifestijn in Merchtem op zaterdag 30 september 2017

Op zaterdag 30 september 2017 is er weer ons jaarlijks spaghettifestijn vanaf 17h30 in de parochiezaal (Kerkstraat 12, Merchtem).

 

Agenda extra trainingen september 2017 - december 2017

De trainingsdata op zondag voor Iaido Muso Shinden Ryuen en de doelgerichte aikidotrainingen in de sporthal van Merchtem.