Home

Info

Dojo

Nieuws

Fotos en videos

Links

Contact

                    

Wat

Waarom

Wie

Waar en wanneer

2 gratis lessen

Aikido is geschikt voor beoefening vanaf 7 jaar. Er staat geen bovengrens op de leeftijd, er wordt nog Aikido beoefend in de leeftijdscategorie boven 70 jaar.

 

Aikido is een manier om zich te verdedigen tegen agressie. Het ontwikkeld soepelheid, snelheid en uithouding. Het is geen sport maar een discipline die als hoofddoel heeft, niet het leren vechten, maar een volledige beheersing van zichzelf. Het is de bedoeling de aanvaller het nutteloze van zijn agressie te doen inzien.

 

Het doel van Aikido is niet de perfectie van een stap of techniek, maar de eenwording met de natuur. Aikido soms ook' Zen in beweging' genoemd, voorziet richtlijnen om de menselijke geest te ontwikkelen. Door de beoefening van Aikido wordt iemands karakter ontwikkeld zodat men innerlijk' taai' wordt op een zodanige wijze dat deze sterkte geuit wordt in een zachte beweging, zoals in de natuur. Bewegingen in de natuur zijn efficiŽnt, rationeel en zacht maar het centrum is onbeweeglijk, stevig en stabiel.

 

Hoewel Aikido bewegingen uiterlijk zo zacht, rationeel en soepel zijn als de natuur, kunnen ze door het juiste gebruik ook 'hard' en vernietigend worden. De zachte of vriendelijke eigenschappen van Aikido maakt haar aantrekkelijk voor alle leeftijden. Aikido kan dus door iedereen beoefend worden; mannen, vrouwen (ongeacht de leeftijd) en kinderen. Het biedt niet alleen mentale ontwikkeling maar ook oefening en onderricht in houding en beleefdheid.