Home

Info

Dojo

Nieuws

Agenda

Fotos en videos

Links

Contact

                    

Wat

Waarom

Wie

Waar en wanneer

2 gratis lessen

Leraar Aikdo-Merchtem

Jan Van Breedam (5de Dan)

 

Na jaren competitieve sporten te beoefenen, leert Jan Van Breedam in 1987 het Aikido kennen. Het spreekt hem direct aan.  Hij start met het volgen van de trainingen in de “Aikido club Merchtem” o.l.v. Frans Michiels. Buiten deze trainingen volgt hij ook stages o.l.v. Japanse grootmeesters zoals sensei Tamura, Sugano, Yamada, Iwagaki e.a.

Na jaren van intensieve training bereikt hij in 1995 zijn 1ste Dan van de Aikikai van Tokio. Ondertussen leert hij, via zijn trainer, sensei Antoine vermeulen beter kennen. In 2000 neem hij de club over en verandert hij de naam in “Aikidoschool Merchtem, nadien Aikido Ryu Merchtem” - de huidige naam van onze club.  Onder leiding van sensei Vermeulen vervolmaakt hij zich verder in Aikido. Hij behaalt zijn 2de Dan (nidan) in 2002, zijn 3de Dan (sandan) in 2007, zijn 4de Dan (yondan) in 2012 en zijn 5e Dan (godan) in januari 2018.

In 2002 vervolmaakt hij zich in het les geven en wordt hij instructeur jeugdsportbegeleider gevechtsporten bij BLOSO. Zijn lesgeven evolueert verder en in 2008 wordt hij leraar bij de AIKIKAN.

Jan Van Breedam is niet alleen gefascineerd door Aikido maar heeft ook interesse in de Japanse cultuur. Hij reisde reeds 9 maal samen met sensei Antoine Vermeulen naar Japan. Buiten het culturele aspect van de reis volgde hij ook les  in de AIKIKAI gegeven door o.a. Doshu Ueshiba Moriteru en andere Japanse grootmeesters. Ook in andere landen zoals Portugal, Luxemburg en Nederland volgt hij regelmatig stages. 

Aangezien Aikido “de weg van het zwaard” betekent, begint hij in 2004 met Iaido dat “de kunst van het trekken van het zwaard” betekent.  Hij volgt de “Muso Shinden Ryu” en beoefent dit nog steeds op regelmatige basis.

 

Sensei Jan Van Breedam ontvangt op 19 feburari 2023 zijn diploma 5e Dan Aikikai (Japans diploma) uit de handen van zijn sensei A. Vermeulen (7e Dan Aikikai)

 

Sensei Jan Van Breedam ontvangt op 19 januari 2018 zijn 5e Dan Aikikan (nationaal diploma) uit de handen van zijn sensei Antoine Vermeulen (7de Dan Aikikai)

 

Assistent Aikido-Merchtem

Wendy Van Liefferinge (1e Kyu)

 

Wendy begon in 2012 met aikido en behaalde haar 1e Kyu in 2018.

Gezien de ervaring in het lesgeven in andere sporttakken en het behalen van haar initiator in aikido (mei 2019) en het algemeen gedeelte instructeur B (november 2020), ondersteunt ze mee de club, onder andere door de trainingen aan de jeugd te verzorgen.Zij springt ook in indien de hoofdleraar belet wordt van trainingen te geven aan de volwassenen.

Assistent Aikido-Merchtem

Maria Tilley (1e Dan)

 

Maria begon haar carrière in Aikido nog voor onze sensei. Ze behaalde haar 1e Dan graad samen met hem en behaalde haar initiator in de aikido toen ze 1e Kyu was. Ze is er even uit geweest, maar kon de Aikido toch maar moeilijk missen. Ze maakt mee deel uit van het bestuur en helpt met de trainingen indien de anderen belemmert zijn of hulp nodig hebben. Haar focus ligt vooral bij het opleiden van de jeugd.