Home

Info

Dojo

Nieuws

Fotos en videos

Links

Contact

                    

Wat

Waarom

Wie

Waar en wanneer

2 gratis lessen

Leraar Aikdo-Merchtem

Jan Van Breedam (4de Dan)

 

Na jaren competitieve sporten te beoefenen, leert Jan Van Breedam in 1987 het Aikido kennen. Het spreekt hem direct aan.  Hij start met het volgen van de trainingen in de “Aikido club Merchtem” o.l.v. Frans Michiels. Buiten deze trainingen volgt hij ook stages o.l.v. Japanse grootmeesters zoals sensei Tamura, Sugano, Yamada, Iwagaki e.a.

Na jaren van intensieve training bereikt hij in 1995 zijn 1ste Dan van de Aikikai van Tokio. Ondertussen leert hij, via zijn trainer, sensei Antoine vermeulen beter kennen. In 2000 neem hij de club over en verandert hij de naam in “Aikidoschool Merchtem”.  Onder leiding van sensei Vermeulen vervolmaakt hij zich verder in Aikido. Hij behaalt zijn 2de Dan (nidan) in 2002, zijn 3de Dan (sandan) in 2007 en zijn 4de Dan (yondan) in 2012.

In 2002 vervolmaakt hij zich in het les geven en wordt hij instructeur , jeugdsportbegeleider gevechtsporten bij BLOSO. Zijn lesgeven evolueert verder en in 2008 wordt hij leraar bij de AIKIKAN.

Jan Van Breedam is niet alleen gefascineerd in Aikido maar ook in de Japanse cultuur. Hij reisde 3 maal samen met sensei Antoine Vermeulen en andere naar Japan. Buiten het culturele aspect van de reis volgde hij ook les  in de AIKIKAI gegeven door o.a. Doshu Ueshiba Moriteru en andere Japanse grootmeesters. Tevens volgt hij regelmatig  stages in Portugal, Luxemburg en Nederland.

Daar Aikido “de weg van het zwaard” betekent, begint hij in 2004 met Iaido.  Hij volgt de “Muso Shinden Ruy” , waarin hij zijn 1ste Kyu behaalde.

 

Leraar van Jan Van Breedam

Antoine Vermeulen (6de Dan)

 

Assistent Aikido-Merchtem

Chris De Vos (2de Dan)

Chris volgt al 15 jaar les in Aikido en behaalt zijn 1ste dan in 2008 en zijn 2de dan in 2012. Hij geeft al vele jaren zijn steun aan de club, onder andere door de trainingen van ons jeugd te verzorgen.